8 Nisan 2014 Salı

Bitki Sandığı'ndan Gülsuyu


Merhabalar herkese!Yepyeni keşiflerle yine yeniden karşınızdayım.Bugün ki yazımda çok özel bir doğal kozmetik firmasından ve bu firmanın enfes ürünlerinden biri olan gül suyu'ndan bahsetmek istedim.Kozmetik ürünlerde doğallığa ve saflığa verdiğim önem doğrultusunda bu tarz ürünler benim için her zaman önceliklidir.İlk olarak markanın kuruluş hikayesini ve markayı anlatmakla başlayayım;
Türkiye’de ilk defa “kozmetik bitkileri tarımı” yapan, kendi yetiştirdiği şifalı bitkilerden bitkilerden doğal güzellik ürünleri üreten, butik doğal kozmetik firması.Firmanın hikayesi ise şöyle;Tıbbi ve Aromatik Bitkiler yüksekokulundan mezun evli bir çiftin  bitkilerin doğru kullanımı ve evde bitkilerden pratik reçeteler hazırlayabilmek adına düzenledikleri “Bitki Özleri Atölyesi” ile İstanbul’da başlamış.Çiftin en büyük hayalleri bitkilerden özgün, kaliteli ürünler üretmekmiş bunun için ilk olarak ev ortamında yaptıkları kremlerle başlamışlar,daha sonra büyük hayallerini gerçekleştirmek için 2011 yılında ev ortamında yaptıkları bu ürünleri “Profilo Organik Pazar”da tezgah açarak satmaya başlamışlar ve buradaki  stand onlara  cesaret ve ufuk anlamında çok faydalı olmuş.Bir süre sonra da 6 şubat 2012 tarihinde resmi olarak işletmelerini kurduktan sonra KOSGEB hibe desteğini alarak eylül 2012 tarihinde üretime başlamışlar.
(Firmanın kuruluş tarihiyle benim doğum tarihimin 6 Şubat oluşu da ayrı bir anektod :))
Ürünlerde kullanılan şifalı bitkiler ,Balıkesir Sındırgı Devletlibaba Köyü ve Kaz Dağlarının havasından faydalanmak için Çanakkale Bayramiç'te yetiştiriliyor. Bitkiler yetiştirilirken hiçbir kimyasal girdi kullanılmıyor..

Benim bugün bahsedeceğim ürünse;şifacıların tarihte pek çok hastalıkta tedavi amaçlı kullandığı tedavi edici ve güzelleştirici özellikleri olan Bitki Sandığı'nın pek çok şifalı bitkilerinden biri olan güzel kokulu çiçek gülden elde edilen gül suyu...Bu güzel çiçeği ve kokusunu  çok seven biri olarak kozmetikte gül kokulu ürünlere karşı hep bir sempati duymuşumdur.Bazı ürünlerde doğalıktan çok uzak olup sadece içeriğinde kullanılan parfümün gül kokması bile beni bu sempatiden uzaklaştırmamıştır.Bilindiği üzere gül suyunun faydaları oldukça fazladır.Kadim zamanlarda gül suyu hem güzellik hem de ikramlık olarak sunuluyordu. Ancak kaliteli gülsuyu olması şartı ile hediye edilir, kullanılırdı. Padişahlara sunulan en önemli hediyelerin arasında da kaliteli gülsuyu vardı.Gül suyu güzellikleri ile bilinen saray kadınlarının güzellik sırlarındandır. Saray kadınları kırışıklarını gidermek, ciltlerini nemlendirmek ve tonik maksadıyla kullanırlardı.'Bitki Sandığı'güzellik için kullanılacak gülsuyunun yağlık gül çiçeklerinin (Rosa damascena) bir kez damıtılmasıyla elde edilmiş ve içinde gülyağı bulunan “saf gülsuyunun olması gerektiğini ve kesinlikle koruyucu madde içermemesi gerektiğini  vurgulamaktadır.Bunun dışında sentetik gül esansı ve su ile hazırlanan gülsularının hiçbir faydası yoktur.

















Bitkisandığı Saf Gülsuyu geleneksel yöntemle Isparta güllerinin bakır imbiklerde damıtılması ile elde edilir. Gülyağı da içerdiğinden cilt üzerinde oldukça yararlı olmaktadır. Yani hem gülsuyunun hem de gülyağının faydalarını alabileceğiniz güzellik iksiridir.
Gülsuyunu hem erkekler hem de bayanlar rahatlıkla kullanabilir.
Tonik, kırışıklık giderici, nemlendirici, makyaj temizliği ve serinletici olarak kullanabilirler.
Saf gülsuyu gül esansı katılarak hazırlanan gülsuları gibi yoğun kokmaz. Kendine has yumuşak, rahatlatıcı bir gül kokusu vardır.
JET-LAG için de tavsiye edilir.

Elde edilişi: Isparta güllerinin (Rosa damascena) geleneksel yöntemle bakır imbikte damıtılması ile elde edilmiştir. Hidrosol olup damıtma sırasında elde edilen gülyağı da gülsuyumuzun içerisinde bulunmaktadır. 

Kullanım olarak;ister tonik ister makyaj temizleyici,isterseniz cildinizi tazelemek için  (makyaj yapmadığınız zamanlarda)kullanabilirsiniz.Ben genelde tonik olarak kullanıyorum ve ürünün bütün artılarının yanında ki güzel ve bana göre harika özelliği sprey şeklinde olması.Tonik olarak kullanırken bilinenin aksine pamuk yardımıyla değil yüzümüze püskürtme yöntemiyle uygulayıp kurumasını bekliyoruz.Çok daha pratik :)Makyaj temizliğinde ise bu kez pamuktan yardım almamız gerekiyor.Makyaj temizleme suları kadar etkili bir ürün hafif makyajı rahatlıkla çıkarabilirsiniz.Kokusu  tarif edemeyeceğim kadar güzel mutlaka denemelisiniz.Daha önce kullandığım hiç bir gülsuyu gibi kokmuyor 'parfümsüz'çok doğal  bir kokusu var.150 ml ve sadece tonik ya da temizleyici olarak kullanırsanız yeterli gelebilecek bir miktar fakat gün içinde cildi canlandırmak için kullandığınızda yeterli gelmeyecektir.Cildime etkileriyse şöyle;cildimi daha nemlenmiş hissediyorum.Yaklaşık 2 hafta oluyor kullanmaya başlayalı ve cildimin sıkılatığını ve canlandığını hissedebiliyorum.Sivilcelere gerçekten iyi geliyor ki bunda içindeki gülyağınında etkisi var.Gözaltı koyu halkalarından şikayetçiyim onlar için henüz etkisini hissetmedim ama gözleri dinlendiriyor.Özellikle şu an bu yazıyı tamamladıktan sonra kesinlikle bunun için kullanacağım.Ürünü buzdolabında saklarsanız bu etkiyi göreceksiniz.Sadece bunun için değil tonik olarak kullandığınızda da buzdolabında bekletilmiş olması daha iyi.
Elde edilişi: Isparta güllerinin (Rosa damascena) geleneksel yöntemle bakır imbikte damıtılması ile elde edilmiştir. Hidrosol olup damıtma sırasında elde edilen gülyağı da gülsuyumuzun içerisinde bulunmaktadır. 

Bitki Sandığı olarak insana ve doğaya  verilen önemin güzel bir örneği,keşke bütün firmalar bunu kendine misyon edinse edinebilse daha iyi olurdu.Ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmeyen nadir firmalardan biri.Firmanın diğer ürünlerine göz atmak isterseniz buradan bağlanabilir ve inceleyebilirsiniz.Okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için çok teşekkürler.Umarım beğenmişsinizdir, yorumlarınızı bekliyorum.Bir sonra ki yazılarımla görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın.Mis kokulu güller açsın yanaklarınızda,kocaman sevgilerimle!...


2 yorum:

  1. Ben de tonik olarak rosense markasının gül suyunu kullanıyorum 2 haftadır.Hala bir farklılık hissedemedim cildimde ama kullanan herkes gül suyundan çok memnun devam etmekte fayda var.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rosense'i bende kullandım etkisini mutlaka görürsün yalnız Bitkisandığının gülsuyunun içerisinde gülyağı olması nedeniyle çok daha etkili bir ürün olduğunu söyleyebilirim 😉

      Sil