7 Ocak 2012 Cumartesi

IHLAMUR KOKUSU SEVER MİSİNİZ?


Ihlamur kokusu sever misiniz bilmem...Ben ıhlamur kokusunu çok severim...


Yaz gelip de ıhlamur ağaçları çiçek açtığında, sabah serinliğinde  ya da akşam bahçeye çıkınca  ıhlamur çiçeklerinin baygın kokusu yayılır etrafa ve ben bu kokuya bayılırım, öyle ki bazen içim özlemle dolar çocukluğumu hatırlarım.Çünkü  ben çocukken bizim bahçemizde değil ama   bahçemizle bitişik olan   komşumuzun bahçesinde kocaman tek bir tane ıhlamur ağacı vardı...Yazın ilk aylarında neredeyse bütün arılar da bu ıhlamur ağacına gelirlerdi...Ihlamur kokusu tüm bahçeyi öyle güzel sarardı ki...Sonra arılardan fırsat bulduğumuz takdirde ki bu genellikle ya sabahın erken vakitlerine ya da akşama denk gelirdi  ancak o zaman rahatlıkla ıhlamurları rahatlıkla toplayabilirdik tabi mevsimi geçmeden....Sonra da çocukluğumda kışın soba üstünde annemin kaynattığı ıhlamurun kokusu yani özlemin kokusu...Şimdi de ıhlamur ağaçları var  ya da yine ıhlamur kaynatıyoruz ama bu bana yine de  hep o günleri hatırlatır ve o ağaçtan gelen kokuyu aratır,anımsatır...Bu arda ıhlamurun yürek biçiminde yaprakları olduğunu biliyor muydunuz?...Ve bu yürek biçimli yaprakların kışın döküldüğünü, ıhlamurun yaprak döken bir ağaç cinsi olduğunu ,yaprak yaprak kalplerini döktüğünü...
Belki hayatın kendisi gibi.... Bazen birileri ölüp gittiğinde yada ayrılığı seçip de gittiğinde bütün kalpler
yerlerinden sökülmüş olmuyor mu ve kendimize acılara karşı korunaklı olmak adına kabuklar ardına saklar çiçeklerimizi gizlerken kalpsiz toplumlar haline gelmiyor muyuz?..


Ben ıhlamur kokusunu severim sevmesine de hatta bayağı bayağı ıhlamur aşığı biri olarak ıhlamuru neden bu kadar çok sevdiğimi anlatsam da  aslında  bu yazımda içerisinde ıhlamur(çiçeği)bulunan,bize ıhlamur kokusunu hatırlatan,bazı kozmetik ürünlerini sizlerle paylaşmak istiyorum ...Başlıyorum...İlk önce kolonya evet bu nasıl güzel ve nasıl gerçek ıhlamur kokusudur neden bahsediyorum;
1) "Lokum İstanbul Kolonyaları" elbette...


Geçmişten bugüne gelmeyi başarabilmiş ve özel anlarımıza eşlik eden ürünler söz konusu olduğunda kolonya, taşıdığı değer dolayısıyla farklı bir yerde duruyor. En zor zamanlarımızda sayesinde ferahladığımız, en mutlu anlarımızda ise konuklarımıza ikram ettiğimiz bir ürün olan kolonya, Zeynep Keyman Garan’ın imzası bulunan benzersiz içerikli formülü ve yaratıcı sunumuyla, bir kez daha dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor. Kültürümüzün bir parçası olabilmiş her bir değeri aynı çatı altında toplayan “Lokum İstanbul” markasının kolonya serisi, şişe ve kutu tasarımı anlayışıyla yarattığı farklılık kadar, çeşitlilikte sınır tanımamasıyla da dikkat çekerken, çıkış noktasını yine “duyulara hitap edebilme” esasına dayandırıyor… 
Ihlamur Kolonyası - Linden Blossom Paşabahçe Mağazalarında bulabilirsiniz...Ihlamur kokusundan hoşlanıyorsanız mutlaka denemelisiniz...Kolonyaların fiyatı 20 TL.


2)Bonne Mere Ihlamur Kokulu Sabun
Fransa’nın Marsilya şehrinin meşhur sabunlarının geleneksel yöntemleriyle üretilmiş olan bu bitkisel sabunlar mineral pigmentlerle hafifçe renklendirilmiştir. Bu doğal kokulu sabunların kokusuna karşı koymak mümkün değil. Tüm cilt tipleri için olan bu sabunlar el ve vücut yıkamada kullanmak için ideal. Provans’tan gelen lavanta, ıhlamur, süt, hanımeli, gül ve mineçiçeği arasından birini seçin.Fiyatı:11.00TL


3)Saç Açıcı Sprey — Eau Coiffante Démêlante 


İçeriğindeki organik ıhlamur çiçeği sayesinde saçlarınızdaki dolaşıklıkları açar ve daha kolay taranmasını sağlar. Bu mükemmel ürünle saçlarınız daha hafif, bakımlı olur ve kolay şekillenir.Yves Rocher Fiyatı 16,90TL.

4)Clarins Tient Skin Illusion

Eşsiz, hafif doku, doğal bir sonuç. Makyaj yaptığınızı bile unutturacak kadar hafif, doğal bir illüzyon!
Cilt bakımı olarak formüle edilmiş, mineral ve aktif içerikli bitki özleri bakımından zengin olan Skin Illusion fondöten, ciltte esnek, konforlu ve renkli bir görünüm sağlar.Doğal olarak parlak bir cilt için nemlendirici fondöten. Cildin daha yumuşak görünmesini sağlar. Doğal olarak güzel görünen bir cilt için mineral ve bitkisel içeriğiyle cilde anında yayılan uyumlu dokusu sayesinde ipeksi bir yumuşaklık , doğal, parlak ve düzgün bir bitiş yaratır.Ben bu ürünü Lila Kutu sayesinde tanıdım  iyi ki göndermişler çok güzel bir fondöten,etkileri bahsettikleri gibi bu konuda hiç bir abartı yok  ve kokusu bana gerçekten ıhlamuru anımsattı.  Fiyatı 93 TL.

5)Wella Koleston Saç Boyası Extra Bakım Seti

Farklı seçenekteki renk tonları ile uzun süre kalıcı ve parlak renkler, yumuşak saçlar...    

Kolestonun eşsiz boya ve bakım sistemi sayesinde kalıcı ve parlak renklere ,sağlıklı görünen saçlara kavuşacaksınız.

Yoğun etkili renk pigmentleri,akmayan kremsi yapısıyla saçınızın her teline nüfuz ederek kalıcı renk sonucunu garanti eder.İçeriğindeki badem özü,D-panthenol ve E vitamini ile saçlarınızı besler,nem kazandırır.Koleston boya içeriğine  yeni bir ürün eklemiş.Bu yeni ürün (mor renkli ambalajı olan)saçı boyadıktan 15 gün sonra  krem saça uygulandığında pigmentler/renkler ilk boyandığı  gibi canlı olmasını sağlayan bir ürün.






6)Puff Be Gone!-Göz Kremi
Nopal,Salatalık,Adaçayı,Ihlamur,Papatya,Melisa,Üzüm Kabuğu,JojobaHindiztan Cevizi,Ayçiçeği,Kafein+Vitamin E
Güzel Gözler Özen İster
Değerli bitkisel içeriği ile göz torbalarının ve kırışıklıklarının azalmasına destek olur.
Nopal, diğer ismiyle Dikenli İncir, hücrelerinden elde edilen değerli öz, güçlü antioksidan içeriği ile cildin hücre yenilenmesini arttırıcı etkiye sahiptir.
Serinletici Salatalık, sakinleştirici Papatya çiçeği, antioksidanca zengin Ihlamur özleri + canlandırıcı Kafein, göz çevresindeki şişliklerin azalmasına ve rahatlamasına yardımcı olur.
Üzüm kabuğundaki biofenoller ciltteki kollajenin bozulmasını engelleyerek cilt sıkılığını ve elastikiyetini korurlar.
Nemlendirici ve elastikiyet destekleyici Jojoba, Hindistan Cevizi ve Ayçiçek yağları + Vitamin E göz çevresindeki çizgilerin yumuşamasına yardımcı olur.

 destekleyici + nemlendirici
 her cilt tipine uygun
 gece ve gündüz günlük kullanım

7)Marlies Möller Ageless Beauty Restoring Shampoo

Nazik ama yoğun bakım yapan kremsi yapıda temizleyici saç yüzeyindeki kalıntıları arındırırken değerli aktif içerikler olan Phyto-Cell-Complex, Blue Lotus Ekstrat,VitaminE ve UV filtreler sayesinde saçı güçlendirir ve korur. Silikon içermez. Jojoba yağı saçı nemlendirir ve saç derisinin kurumasını engeller. Saçın ipeksi bir hal almasını sağlar. Saçı ağırlaştırmadan saçı güçlendirir ve hacim kazandırır. Saça parlaklık ve ışıltı verir, duyularınıza hitap eden doğan bir his uyandırır.Saçın görünümü gözle görülür şekilde hacimli bir hal alır.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder