22 Nisan 2012 Pazar

The Body Shop Wood Positive İle Dünya Günü






The Body Shop yeni çevre girişimi Wood Positive’i 22 Nisan’da lanse ediyor. Tedarik zincirinde kullandığımız kağıt malzemeler ile kesilen ormanların engellenmesi için çalışırken aynı zamanda doğal kaynakları tüketmek yerine, korumaya ve arttırmaya yönelik bir projedir Wood Positive.

The Body Shop ' un 22 Nisan Dünya Günü’nde lanse edilecek olan yeni girişimi Wood Positive, dünya üzerinde biyo çeşitlilikte sorun yaşayan bölgelere odaklanmaktadır.  World Land Trust (Dünya Arazi Birliği) ile birlikte çalışılan projede, şimdiden aktif bir şekilde çalışmaya başlanıldı. Atlantik yağmur ormanları ve Ekvator’daki Andes dağlarındaki, 55,000’den fazla ağaç korumaya alınmış ve yeni ağaçların dikimine başlanmıştır.
 The Body Shop yeni çevre girişimi Wood Positive’i 22 Nisan’da lanse ediyor. Tedarik zincirinde kullandığımız kağıt malzemeler ile kesilen ormanların engellenmesi için çalışırken aynı zamanda doğal kaynakları tüketmek yerine, korumaya ve arttırmaya yönelik bir projedir Wood Positive.
22 Nisan Dünya Günü’nde lanse edilecek olan yeni girişimimiz Wood Positive, dünya üzerinde biyoçeşitlilikte sorun yaşayan bölgelere odaklanmaktadır.  World Land Trust (Dünya Arazi Birliği) ile birlikte çalışılan projede, şimdiden aktif bir şekilde çalışmaya başlanıldı. Atlantik yağmur ormanları ve Ekvator’daki Andes dağlarındaki, 55,000’den fazla ağaç korumaya alınmış ve yeni ağaçların dikimine başlanmıştır.
Bölgedeki doğal biyoçeşitliliğin korunması ve devamlılığın sürdürülebilmesi için özel olarak yerli ağaç türleri seçilmiş ve toprağın uzun dönemde doğal formuna kavuşması için bu yönde çalışmalar yapılmaktadır. Girişimin bir parçası olarak, üzerinde çalışılan alanların ileride kesim ağaçları olarak kullanmaması için bu habitat bölgelerinin korunmasına özen gösteriliyor. 

Paul McGreevy, The Body Shop Değerler ve Ar-GE Direkörü konu ile ilgili şunları söyledi: “The Body Shop’ta, “Gezegeni Koru” temel değerlerimizden bir tanesi. Her zaman çevre dostu olmak için çok çalışıyoruz ama yapabileceğimiz daha bir sürü şey olduğunun da farkındayız. Bizim için çevreye olan negatif etkimizi azaltmaya çalışmak yeterince iyi değil, biz çevreye  pozitif katkı sağlamak istiyoruz! Wood Positive projesi de bunu başarabilmemiz için kullanabileceğimiz yöntemlerden sadece bir tanesi!
 Müşteriler de sene içerisinde kağıt bazlı paketlemeye sahip ürünler ile Wood Positive logosuyla tanışacak, ve Wood Positive’i daha yakından tanıyacak. 



The Body Shop’un Uluslararası Sürdürülebilik Departman Başkanı, Simon Henzell-Thomas ile röportaj

Hangi bölgelerde çalışamalarınız sürdürüyor olacaksınız?
Yüksek oranda kırılgan bir habitata sahip ve türleri tehlike içinde olan Brezilya’daki Atlantik yağmur ormanları ve Ekvator’daki tropic Andes bölgesi odak noktamız. 

Bu ilk “Gezegeni Koru” girişiminiz mi?
Hayır, yıllardır yağmur ormanları koruma altına almak için çalışıyoruz. 90’larda sürdürülen ilk kampanyalarımızdan “Stop the Burning” (Yangını Durdur) projesi ile milyonlarca müşterimizin imzasını toplayarak Brezilya’da gelişen Amazon ormanlarının yasadışı orma yakılmasını engellemek için devlet yetkililerini dilekçe sunmuştuk. Wood Positive girişimi ile de aktivilerimizi bir adım öne taşıyoruz.

Kaç ürününüz Wood Positive logosu taşıyacak?
Kağıt paketlemesine sahip tüm ürünlerimizde logo bulunacak.
2012’de ve daha sonrasında kaç ağaç yetiştirmeyi planlıyorsunuz?
2012’de 100.000 civarında ağaç korumayı ve yetiştirmeyi planlıyoruz. Oranlarsak 50.000 ağaç korunacak, 50.000 ağaç da dikilecek. 2012’den sonra da 50.000 ağaç daha dikilecek.
Benim Fikrim; 
Eğer çevre dostu güzellik ürünleri hayranıysanız bu özelliği Body Shop ta bulabilirsiniz.Çevre dostu güzellik ürünlerini Wood Positive logolu olanlarını satın aldığınızda dünyanın doğal kaynaklarını arttırmasına yardımcı olacak daha fazla ağaç dikilmesini sağlayacak ve tüm bunları destekleyeceksiniz...

*Basın Bültenidir


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder