8 Ekim 2011 Cumartesi

ESMOD’da M.A.C TECHNİQUE

ESMOD’un İstanbul şubesinde M.A.C işbirliği ile düzenlenen ve sezonun makyaj trendlerine uygulamalı olarak göreceğimiz bu workshop’un haberini daha önceki yazımda duyurmuştum.5 Ekim Çarşamba Günü bu etkinliğe katıldım.Etkinlik kapsamında M.A.C makyaj artistleri Georgina Billington ve Sevgi Demirel bizlere sezonun iki trendi “Disco-tech” ve “Tough Love” makyajlarını modeller üstünde gösterdiler. Ama önce sezonun trendleriyle ilgili defile backstage görüntülerinin yer aldığı bir video izledik ve bu iki trendin yanısıra Amber-Gris ve Mod-Ernist trendlerini de gördük.
İşte workshop’ta kullanılan malzemelerin bir kısmı ben  pigmentlere bayıldım pembe pembe çok güzeller...ve tabii ki fırçalar...


M.A.C ekibinden Sevgi modeli ile yerini aldi...
Tough Love  asi bir rocker makyajı. Doğrudan gündelik hayata uygulanabilir aslında ama gece gezmeleri için daha uygun, burada yoğun bir koyu renk göz makyajı ve belirgin kaşlar var, dikkat gözlere verilsin diye dudaklar mümkünse renksiz kalacak,genel makyaj kuralının  geçerli olduğu bir makyaj tekniği gözlerde yoğunluk varsa dudaklarda yoğunluğun daha az olduğu makyaj...


Georgina Billington Disco-tech makyajını uyguladı, aslında gündelik hayata uygularken biraz dozunun azaltılması gereken bir makyaj nitekim bütün yüze pembe, mavi, altın tonlarında farların sürülmesiyle yapılıyor ve dudaklar ayrı vurgulanıyor. Bu makyajın benzerleri geçen hafta Vivienne Westwood’un 2012 yaz defilesinde de kullanıldı. Adı üstünde Disco akımından ve New York’un meşhur gece klübu Studio 54′ün açık olduğu dönemden esinlenmiş.Makyajlara yoğun bir baz ve fondoten kullanımıyla başlandı ve mineralli ürünler tercih edildi.
Kusursuz ten makyajı uygulamasına başlarken, özellikle yüzün temiz olması gerektiğini hatırlatan uzmanlar, makyaj yapmanın zor olmadığını ancak doğru ürünler kullanılarak başarıya ulaşılabileceğini vurguluyor. M.A.C serisi özellikle su bazlı doğal minaralli ürünler kullanan uzmanlardan Sevgi Tough-Love (Mod-ernist), Georgina ise Dısco-tech akımına uygun makyajlar yaptılar.

M.A.C Technique organizasyonunda M.A.C ekibinden makyaj artistleri Georgina Billington ve Sevgi Demirel, iki modelleri ile birlikte bir saat süren workshop'ta, farklı iki makyaj stili uygulaması yaptılar.



Sevgi Demirel'in modeline uyguladığı Tough-Lovetrend'de daha erkeksi, asi bakışlı ve sert tavırlı bir kadın var. Bu görünümü yakalamak için Demirel için gözlere
fokuslanarak siyah, cesur ve keskin bakışlar yarattı.
Georgina Billington ise modeline Disco-tech makyajı uyguladı. 1980'li yılların başındaki Stüdyo 54 çılgınlığınan ilham alan bu trend doğrultusunda Billington, monokromatik makyaj akımının modernize edilmiş bir yorumu için seçtiği uygulamada, pembe, mavi ve sarı renkleri kullandı.

170 yıllık geçmişiyle dünyanın en eski moda okulu ESMOD’un İstanbul’daki etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.
Moda workshopların yanısıra “Fashion talk” organizasyonları ile moda dünyasının kilit isimlerini modaseverle buluşturan ESMOD’da  katıldığımız M.A.C Technique ile sezon makyajı workshop’unda oldukça faydalı bilgiler edindik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder