24 Şubat 2012 Cuma

Cosmed Leke Karşıtı Krem Anti Blemish Cream




Bugün Cosmed Markası' nın kullanmakta olduğum  iki güzel ürününden  ilk olarak Leke Karşıtı Kremi'nden bahsetmek istiyorum.Öncelikle Cosmed Markası nı tanıyalım;
“Stres artık hayatımızın her yerinde. Kadınlar birçok sorumluluğu yüklenmiş durumda: anne olmak, eş olmak, iş kadını olmak gibi… Erkekler gün geçtikçe zorlaşan iş yaşamının yükü altında yıpranırken çocuklar da sınav stresi, gelecek kaygısı ile boğuşuyorlar… Herkesin “Ben kendim için ne yapıyorum?” sorusunu sorduğu bir dönemde COSMED bakımlı olmanızı sağlayarak kendinizi mutlu hissettiriyor.”
1984 yılında başlayan bir kimya yolculuğu… Yılların birikimiyle tohumları atılan bir marka… COSMED.

"Ülkemizde de yerli ve kaliteli bakım ürünleri yapılabilir” iddiasını kanıtlamak üzere güçlü ve uzun süreli bir altyapı çalışması sonucunda ortaya çıkmıştır. Dünya standartlarında üretilen her bir COSMED ürünü; kaliteli, sağlıklı, güvenilir, etkili ve ulaşılabilir olma özellikleriyle dikkat çekmektedir.  

Cinsiyet ya da yaş farkı olmaksızın herkese bir çözüm sunan; etkisi kanıtlanmış ürünleriyle sadece eczanelerde satılmakta olan COSMED ürünleri sizlere baştan ayağa yenilenme fırsatı veriyor. 

Bakımlı olmak herkesin hakkı. Tabii ki sizin de!


Yıllardır lekesiz bir cildin hayaliyle yaşıyorsunuz. Onlarla yaşamayı kabullenmek yerine neden onlarla savaşmıyorsunuz? Var olan lekelerinizi azaltmak, yeni oluşacakları engellemek istiyorsunuz… Pürüzsüz, bembeyaz bir cilde sahip olabilirsiniz… Lekesiz bir güzellik “sizin” elinizde!

.
Cilt lekeleri nasıl oluşuyor?

Cilt rengi, derideki melanosit denen hücrelerden salgılanan melanin pigmenti tarafından belirlenir.
Ciltteki renk değişiklikleri, açık ve daha koyu olmak üzere iki şekilde meydana gelir. Melanin pigmenti, deride normalin üzerinde olduğunda koyu lekeler; daha az olduğunda ise, açık lekeler oluşur. Melanin pigmentinin derideki esas görevi güneş ışınlarını emerek derinin hasar görmesini engellemektir ve bu durum bronzlaşma olarak tanımlanır. Bronzlaşmak, vücudumuzun güneş ışınlarına karşı savunmaya geçmesinden başka bir şey değildir.
Leke oluşumunda etkili faktörlerin başında; genetik yapı, maruz kalınan ultraviyole ışınlar, hormonsal faktörler, doğum ve kullanılan kimyasal maddeler gelir.
.
Karşılaştığımız başlıca cilt lekeleri genellikle koyu renkli lekelerdir. Bunlardan başlıcaları:
►Güneş Lekeleri (Solar Lentigo): Özellikle açık tenli, sarışın, hassas ciltlere sahip kişilerde ve yaşlılarda görülür. Boyut olarak çillerden daha büyüktür. Güneş lekelerinin oluşmasını engellemek için hem UVA hem UVB filtreli koruyucu kremler kullanmanız gerekir.
►Hamilelik Lekeleri (Melasma): Gebelik, doğum kontrol hapı veya östrojen hormonu kullanılması ile ortaya çıkabilir. Bu tip lekelerde öncelikle doğum kontrol hapları kesilmeli, güneşten olabildiğince uzak durulmalı ve güneş koruma ürünleri kullanılmalıdır.
►Yaşlılık Lekeleri (Lentigo): Genel olarak el, sırt, omuz ve yüzde görülen bu lekelerin tedavisi mümkündür.  Lentigo kansere dönüşmez.
►Çiller: Güneşin etkisiyle, yüz ve güneş gören bölgelerde ortaya çıkar. Boyut olarak diğer lekelere oranla çok daha küçüktür. Güneş koruyucu ürünlerin kullanılması gereklidir.
►Benler: Her ne kadar benlerin zararsız olduğuna ilişkin bir algı varsa da boyut olarak büyük ve koyu renkli olanlara dikkat etmek gerekir. Benlerinizde herhangi bir değişiklik gözlemlediğinizde mutlaka bir dermatoloğa danışmalısınız.
►Cilt Kanseri (Melanom): Cilt kanserlerinden korunmanın en etkili yolu güneşten uzak durmaktır.  Özellikle güneşin en etkili olduğu 10.00 -16.00 saatlerinde güneşe çıkmamak, en az 15 koruyucu faktör içeren güneş koruma ürünleri kullanmak gerekir. Kullanılacak diğer kozmetik ürünlerin de en az 15 koruma içermesi gereklidir.

Unutmayın!
Hem cilt yaşlanmasında hem de lekelerin oluşumu ve ilerlemesinde en önemli faktör güneşten gelen UV ışınlardır. Her mevsim etkili olan güneş ışınlarından korunmak, yapılması gereken ilk şeydir. Bu sebeple, dört mevsim koruma faktörü en az 15 olan güneş koruyucu ürünler kullanılmalıdır. Yüksek koruma faktör içeren nemlendirici, UV ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için gereklidir.

Cilt lekelerinin tedavisi
Cilt lekelerinin tedavisinde günümüzde en çok tercih edilen yöntemler; leke açıcı özelliği olan kremler, kimyasal peeling ve lazer uygulamasıdır. Küçük boyuttaki lekeler için ilk aşama olarak leke açıcı özellikteki kremleri kullanmak daha yararlı olacaktır.Kimyasal peeling ve lazer uygulaması ileri boyutlardaki leke tedavileri için uygulanması gereken işlemlerdir ve mutlaka bir dermatoloğa görünmeniz gerekir.





Cilt lekelerinin en etkili silgisi…Lekesiz, eşit tonlarda bir cilt hepimizin hayali. Güneş lekesi, doğum izi, hamilelik ya da akne lekeleri için Cosmed Leke Karşıtı Krem ile tanışın.
Avrupa’da özel olarak geliştirilen aktifler ile doğanın geliştirdiği mucizevi yağlar bir araya gelerek cilt lekelerine savaş açıyor. En zengin natürel antioksidan kaynaklarından biri olduğu bilinen, Sibiryalı insanların gençlik iksiri ve leke giderici özelliği ile dikkat çeken Sibirya Çam Fıstığı yağı, vitamin, mineral ve lesitin açısından zengin Susam Yağı ve hücre yenileyici, cilde yumuşak ve ipeksi bir his kazandıran Buğday Yağı…
Cilt metabolizmasını hızlandırarak, cilt hücrelerini yeniler, lekeleri giderir. Cilt rengini açarak cildin aydınlık görünmesini sağlar. Ciltteki lekeler, çizgiler, cilt damarları ve gözenekler üzerinde etki gösterir. Sürüldüğü anda cilt tarafından kolayca emilir ve böylece ciltte beyaz kalıntı bırakmaz. İçeriğindeki etken maddeler cildin en alt tabakasına kadar etki eder.
Ürünün en önemli özelliği çift etkili mekanizması: Uygulama anında sağladığı aydınlatıcı etkisi ile aydınlık ve parlak bir cilt görünümü kazanmanızı sağlarken düzenli kullanıma bağlı olarak da lekelerin rengini açarak lekelerden kurtulmanızı sağlar. Anında aydınlatıcı etkisi sayesinde mükemmel bir makyaj bazı olarak da kullanılabildiğini biliyor muydunuz?
Piyasadaki diğer leke kremlerinden farkı; ciltteki lekeleri soyarak değil, melanin sentezini engelleyerek leke oluşumunun önüne geçer. Bu nedenle sadece gece kullanıma uygun olan leke kremlerinin aksine gündüz kullanıma da uygundur.
İyileştirici, leke giderici etkisinin yanında koruyucu etkisi de bulunmaktadır. SPF 15 özelliği ile günlük bakımda ihtiyaç duyulan güneş korumasını sağlar.
Gelelim benim de yeni yeni kullanmaya başladığım Leke Karşıtı Kremi nin özelliklerine ;
Paraben içermez.
Dermatolojik olarak test edilmiştir.
Ciltte beyaz kalıntı bırakmaz.
Koku ve renklendirici içermez.
Alkolsüzdür.
Unisex’tir.
ETKİNLİĞİ:Güneş, hamilelik, doğum izi, yaşlılık ve akne lekeleri için… Etkisini kullandığınız anda göreceksiniz…
ÖZELLİĞİ:İçeriğindeki LUMISPHERETM’in sağladığı çift etki mekanizması ile uygulama anında aydınlık ve parlak bir cilt görünümü kazanmanızı sağlarken, düzenli kullanıma bağlı olarak da lekelerin rengini açarak cildinizdeki lekelerden kurtulmanıza yardımcı olur. Melanin sentezini kontrol altına alarak ciltteki melanin oranını dengeler ve yeni leke oluşumunun önüne geçer. D-Panthenol ile cildinizin nem tutma kapasitesini arttırır, böylece ayrı bir nemlendirici kullanmanıza gerek kalmaz. Gündüz kullanım için de uygundur, modifiye edilmiş titanyumdioksit ile birlikte SPF 15 güneş koruma faktörü cildinizin ihtiyacı olan güneş korumasını sağlar, güneşten kaynaklanabilecek yeni leke oluşumunun önüne geçer.Paraben içermez. 

Lekelerin giderilmesinde ve cilt kusurlarının kapatılmasında, cilt aydınlatıcı ve matlaştırıcı olarak, yüz ve ilgili diğer cilt bölgelerine sabah ve akşam ince bir tabaka olarak sürülür. Kullanılan bölgelerde derinlemesine nemlendirme özelliğine de sahiptir.Ürünün ten rengine yakın bir rengi var ve  ciltteki lekelerin görünümünü  ilk kullanımdan itibaren düzeltmekte oldukça iyi.Ürün bu yönüyle hem onarma hem de düzeltme etkisine sahip.Ürünün artıları oldukça fazla ve güneş koruma faktörlü olması da bu özelliklerinden biri.Ten rengiyle uyumlu olmasından dolayı sürdüğümde beyaz kalıntı yapmıyor ama yine de ince bir tabaka halinde sürmek gerektiğinden  akşam  bu şekilde kullanmak daha iyi.Gündüz kullanımı için   yüzünüze kullanıyorsanız fazla yedirmeden çok az miktarda sürmek yeterli daha sonra  makyajınızı rahatlıkla yapabiliyorsunuz.BENİM CİLT TİPİM KARMA OLDUĞUNDAN YÜZÜME UYGULADIĞIMDA ALIN VE ÇENE BÖLGEMDE HİÇBİR YAĞLANMA OLMADI AKSİNE ÜRÜN GERÇEKTEN  MATLAŞTIRICI ÖZELLİĞİYLE YÜZÜMDE PARLAMA YAPMADI.Yüzümde çok fazla leke problemi olmamakla birlikte ara sıra çıkan sivilcelerin oluşturduğu lekelere çok iyi geldi.Cildimde  ise akneler oluştuğundan bunların neden olduğu lekeler için bu ürünü  kullanıyorum ve  lekeler oldukça azaldı.Yüzümde her ne kadar  güneş faktörlü krem kullanıyor olsam da az da olsa güneşin etkilerinden sonra oluşan ufak tefek lekelere iyi geldiğini hissediyorum  hiç leke olmasa dahi önlem açısından bu ürün kesinlikle kullanılmalı...Ayrıca markanın birbirinden güzel ve zengin ürün çeşitleri  mevcut ki bununla ilgili  başka bir ürün olan Tüy Azaltıcı Losyon hakkında  ki yazılarımı da çok yakında burada paylaşacağım.COSMED  Markası nı ve cildinizle,saçınızla,yüzünüzle ilgili sorunlarınıza uygun ürünleri incelemek isterseniz  buradan ulaşanilirsiniz.
http://twitter.com/#!/COSMEDTurkiye
http://tr-tr.facebook.com/COSMEDTurkiye





Cosmed Leke Karşıtı Krem Anti Blemish Cream
 Fiyatı 65TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder